Zijn Duzz...

een Zutphens vocaal octet dat opereert onder de naam Duzz... onder leiding van Fokke-Jan Dijkstra en Mark de Goede

Wie we zijn,... wij zijn duzz...

Fokke-JanFokke-Jan Dijkstra studeerde na de HBS aan het Conservatorium in Arnhem achtereenvolgens Schoolmuziek, Piano en Orkestdirectie. De opleiding orkestdirectie voltooide hij aan de Accademia Musicale Chigiana in Siena en aan het Mozarteum in Salzburg. Naast zijn baan als muziekleraar aan een middelbare school en als leider van het schoolkoor en ľorkest dirigeerde hij een aantal amateur symfonieorkesten. Sinds de oprichting van Duzz... heeft hij de muzikale leiding over vooral het klassieke repertoire van het koor.

Fokke-Jan is bas

 

 

MarkMark de Goede: "Muziek heeft al mijn hele leven een grote rol gespeeld. Na enige jaren zonder veel voorkennis voor een jongerenkoor te hebben gestaan besloot ik de Meerjarige Dirigenten Opleiding te doen bij het toenmalige SNK (tegenwoordig Unisono) te Utrecht. Ik heb qua koorzang veel ervaring opgedaan in projectverband. Sinds begin 2006 heb ik me verbonden aan Duzz... Ik ben de repetitor van het lichte repertoire. Naast oude vokale muziek heb ik een voorliefde voor Close Harmony. Ik ben thans werkzaam in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (oa. als muziekdocent)."

Mark is tenor

 

 

JokeJoke den Heijer: "Muziek bepaalt al sinds lange tijd een groot deel van mijn leven. Sinds mijn 10e speel ik cello en ben nu alweer meer dan 30 jaar verbonden als celliste aan Het Gelders Orkest. Daarnaast is zingen altijd mijn passie geweest: al op het Koninklijk Conservatorium deed ik zang als bijvak. Later heb ik nog les gehad van o.a. Jard van Nes. De vacature bij Duzz... begin 2013 sloot naadloos aan bij de bezuinigingen op cultuur: mijn contract bij HGO werd verminderd waardoor er ruimte ontstond om meer met zingen bezig te zijn. Ik ben dan ook dolblij dat ik in de gelederen van Duzz... ben opgenomen. Ik voel me erg thuis bij dit bevlogen gezelschap en voel me bevoorrecht om zo mijn passie uit te kunnen leven.

Joke is sopraan

 

 

HarrietHarriët Hiddink: "In het dagelijks leven ben ik orthopedagoog en geef leiding aan zorgboerderij "De Bult" in Toldijk. Mijn hele leven ben ik al met muziek bezig. Het is me als het ware met de paplepel ingegoten. Ik zing al jaren en heb hobo gespeeld maar ben inmiddels op de fagot overgestapt in de harmonie van Hengelo gld. Ik heb veel lichte muziek gezongen, ondermeer in Vocal Group EigenWijs uit Lochem. De combinatie die Duzz... in haar repertoire weet te maken van lichte en klassieke muziek spreekt me erg aan. Een dergelijk breed repertoire tref je niet in veel kleine vocale groepen, kortom Duzz... is mijn muzikale uitdaging."

Harriët is sopraan

 

 

VeraVera van den Brink: "Naast mijn beroep als muziektherapeut in de GGZ, heb ik onder meer een tweejarige opleiding en vele cursussen stemexpressie gevolgd bij het "Roy Hart Theatre" uit Frankijk. Hiernaast heb ik ongeveer 6 jaar "klassiek" zangles gehad. Zingen in "Duzz..."  boeit me omdat door verschillende stijlen, tijden en talen heen, universele thema's worden beschreven. Hierdoor wordt mijn voorstellingsvermogen steeds op een andere manier geprikkeld."

Vera is alt

 

 

 

JoanneJoanne Pool : "Jaren zong ik in studentenkoren (vaak grote werken met orkestbegeleiding). Later volgde ik 4 jaar een opleiding solozang op hbo-niveau, met verschillende instrumentale bijvakken (piano, lier en blokfluiten). Na een jaar lesgeven, begeleiden en meewerken aan een internationaal opera-project kwam ik in de zorg terecht (muziektherapie). Ik verzorg met collega's "kunstzinnige ondersteuning" aan groepen op een instituut voor verstandelijk-  en meervoudig gehandicapte volwassenen. Mijn muzikale bijdrage aan de vieringen op het instituut zijn altijd een creatieve uitdaging. Ik leid een koortje (in een andere setting) en heb in 2007 het 1e jaar van de MDO gevolgd in Zwolle. Duzz... spreekt me aan door de kleinschaligheid, de ambitie en het brede scala aan muziekstijlen. Ons sociale proces is altijd uitdagend en inspirerend, altijd weer verrassend en verwarmend. Duzz... doet een appel op het eigen initiatief waar ik nog veel van kan leren".

Joanne is alt

 

Ernst-JanErnst-Jan Nieland: "Van origine ben ik meer instrumentalist (fagot) dan zanger. Eigenlijk ben ik toevallig met zang in aanraking gekomen en dat boeit me mateloos. De stem is voor mij het meest kwetsbare, persoonlijke en pure instrument dat er bestaat. Na een aantal jaren in Collegium Vocale Zutphen te hebben gezongen, borrelde het idee bij mij op, een gemengd octet op te richten met een zeer breed repertoire. Tijdens de zomer van 2004 op het Terschellinger strand kregen de ideeën vorm en ik weet niet of het de hitte van dat jaar was maar het resultaat ontpopte zich als een fantastische groep zangers en tevens een warme groep mensen waarmee het na concert en repetitie ook nog fantastisch borrelen is."

Ernst-Jan is tenor

 

 

MaartenMaarten van Rootselaar: "Al langer luisterde ik naar muziek en pas op latere leeftijd ben ik zelf gaan zingen: eerst op zangles en later ook in diverse koren. In mijn dagelijks leven werk ik bij een gemeente. Dat betekent dagelijks veel overleggen en regelen. Zingen biedt daarnaast een prachtige andere manier om mijn stem te laten klinken. Zingen blijft voor mij iets heel kwetsbaars en tegelijk iets dat me diep kan raken, zowel om zelf te doen als om naar te luisteren. De grote koorwerken zoals de Johannes Passion van Bach en het Requiem van Mozart vind ik prachtig om te zingen, keer op keer. Bij grotere koren ben je onderdeel van één koorklank. Bij Duzz ... vind ik de mogelijkheid om mijn eigen stem te laten klinken temidden van al de andere stemmen. En het brede repertoire vraagt iedere keer om een andere manier van zingen: voor mij steeds weer een ontdekking om ook dat te kunnen zingen."

Maarten is bas