Aankondiging:

DUZZ... verzorgt op zondag 10 december 2017 een concert in de Open Hofkerk te Apeldoorn.

Aanvang 10:00 uur.

DUZZ... verzorgt op zondag 8 april 2018 een concert in de het NUTS-gebouw te Warnsveld.

Nadere mededelingen volgen.

Volg ons via: facebook.com/vocaaloctetduzz

Is Duzz...

een vocaal octet uit de regio Zutphen dat opereert onder de naam Duzz...

Duzz..., dat zijn De Uitgesproken Zangers Zutphen... want is het niet zo dat als de Nederlanders niets meer te zeggen hebben, zij in stilzwijgen vervallen of zuchtend elkaar aanspreken met "duzz..."

Als wij uitgesproken zijn zingen we,... en hoe,...

DUZZ... is als gemengd octet eind 2004 deels voortgekomen uit Collegium Vocale Zutphen. Acht ervaren koorzangers die zich richten op een zeer breed repertoire. Oude madrigalen maar ook barbershop en close harmony garanderen een gevarieerd geheel. In 2005 presenteerde DUZZ.... zich op de 20ste editie van Zutphen op Zondag voor het eerst aan ca. 250 enthousiaste toehoorders.

In 2006 waren wij opnieuw van de partij. Mensen waren verrast door het feit dat onze oude klassieke muziek en onze meer lichte populaire muziek op volledig gelijkwaardige en volwaardige wijze worden vertolkt.

Op 12 april 2008 deed Duzz... mee aan het 22e Nederlands Festival voor Vocale Ensembles te Almelo, een vuurdoop op een landelijk platform voor kleine vocale ensembles. Publiek reageerde enthousiast en de vakjury beoordelde Duzz... als "heerlijk fris", met een "mooie lichte en transparante klank". Het klassieke repertoire werd ondermeer "beoordeeld als "mooi dynamisch en fraai gefraseerd, met fantasie gezongen." Van het lichte repertoire vond men Short People en Fragile "echt geweldig, met zeer goede soli" en over andere stukken uit het lichte repertoire werd ondermeer gezegd: "geestig gedaan", "mooie samenklank", "aangenaam geluid" en "sfeervol gezongen". Duzz... was met recht trots op deze eerste positieve feedback van een vakjury en werkte verder aan uitbreiding en verbetering van repertoire, klank en kwaliteit. De samenwerking met stempedagoge Ellen Pieterse werd aangegaan en dit mocht mede leiden tot het winnen van de award voor de beste vertolking van een klassiek werk met Funeral Ikos van John Tavener op de zaterdag 21 maart 2009 op het 23e Nederlands Festival voor Vocale Ensembles. De kroon op de eerste 5 jaar van ons bestaan waar we nog steeds trots op mogen zijn. De jaren die volgden zijn verder gebruikt voor het instuderen van nieuw repertoire en de ontwikkeling van de koorklank.

Op 6 januari 2013 ging Duzz... een unieke samenwerking aan met het Nederlands Trombone Kwartet tijdens een concert in de Kapel op 't Rijsselt te Eefde. Deze samenwerking leidde tot enthousiaste reacties bij de zangers en blazers, maar zeker ook bij publiek en pers.

Inmiddels mag Duzz... zich met recht een uniek ensemble noemen in de regio, een regio die zich oorspronkelijk beperkte tot Zutphen en directe omgeving. Inmiddels komen de leden van Duzz... na enkele wisselingen in de bezetting uit Zutphen en wijde omgeving (Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Zutphen, Deventer).

Duzz... werkt soms samen maar is ook goed in staat, een volledig concert te verzorgen. Ons brede, gevarieerde repertoire staat garant voor een boeiend en afwisselend geheel op hoog niveau. Oude madrigalen blijken bij Duzz... moeiteloos in een evenwichtig programma te worden gecombineerd met close harmony, barbershop en popsongs. Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u dat doen door links op de knop BEREIK DUZZ te drukken. U kunt ook een bericht sturen naar info@duzz.eu

Werd Duzz...

In 2004 besloten enkele leden van het toenmalige Collegium Vocale Zutphen, om het over een andere boeg te gooien. Na jaren trouwe dienst en actief bij de grote begeleide en onbegeleide koorwerken zoals Het Requiem van Mozart, De Messiah van Händel of de Johannes Passion van J.S. Bach vonden enkele leden het een uitdaging, de grenzen te verleggen naar de lichte muziek en de horizon te verbreden binnen een kleine groep met een zeer breed repertoire.

Aanvankelijk was het zoeken naar een stabiele groep mensen met gelijkgestemde ambitie maar langzamerhand stabiliseerde Duzz... Mede dankzij oud-leden als Bob den Bruigom, bas van het eerste uur tot medio 2010 en Mirjam Radder, sopraan van kort na de oprichting tot en met 2008. Op 6 januari 2013 nam Lidie Bodde afscheid. Duzz... kon gelukkig elke keer weer waardige opvolgers voor hen vinden. Mede danzij hen kon Duzz... uitgroeien tot wat het nu is.